>

U DECEUNINCKU STVARAMO INOVATIVNA RJEŠENJA ZA ODRŽIV NAČIN ŽIVOTA

a1.JPG

Klimatske promjene sve su očitije i sve više se promišlja o održivim načinima poslovanja s fokusom na energetsku učinkovitost i ekološku održivost.

Briga o okolišu strateška je odrednica poslovanja Deceunincka. U skladu s time, razvijamo inovativna rješenja za održive domove s niskom razinom ugljičnog otiska te svoju poslovnu filozofiju temeljimo na stvaranju bezvremenskih proizvoda koji zadovoljavaju zahtjeve u pogledu dizajna, performansi i ekološke ravnoteže. Stoga smo danas prvi izbor brojnim partnerima i korisnicima koji traže vrhunska, ali i održiva rješenja prozora, vrata ili terasa.

Među prvima smo prepoznali važnost cirkularne ekonomije

U Deceunincku ne samo da dizajniramo proizvode, već svoj čitav proizvodni proces baziramo na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. U svojim proizvodima kontinuirano povećavamo udio recikliranog materijala koji nastaje u našem vlastitom pogonu za recikliranje i izradu kompozitnih materijala u Diksmuideu u Belgiji.

Jedno od naših brojnih pametnih rješenja predstavlja nenadmašni koncept nagrađivanog prozora ELEGANT. Deceuninck ELEGANT Profil ispunjava najviše zahtjeve u pogledu estetike, učinkovitosti i održivosti i još jednom potvrđuje da je PVC stolarija idealno rješenje koje odgovara svim suvremenim zahtjevima arhitekture i gradnje.

Uz izuzetno moderan i elegantan izgled, ELEGANT objedinjuje minimalizam, vrhunske izolacijske vrijednosti i ono najvažnije - održivost. S razlogom ga nazivaju novom generacijom PVC prozora jer uz izuzetan minimalistički dizajn, kojim ostavlja dojam aluminijskog prozora, pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju.  Izvanredna tehnologija ThermoFibra zamjenjuje čelično ojačanje u profilima za prozore i vrata strukturnim staklenim vlaknima. Stoga je uistinu ekološka i ekonomska alternativa aluminijskim prozorima.

ELEGANT osvojio brojne prestižne nagrade 

Dizajn i izvrsne karakteristike prozora ELEGANT prepoznala je i struka pa je tako ELEGANT dizajn dobitnik i nekoliko vrijednih nagrada poput German Design Award u kategoriji Special Mention, a dobitnik je i prestižne nagrade Red Dot Design Award kao pobjednik u kategoriji 'Dizajn proizvoda'.

Osim toga, i priznati njemački stručni časopis Bauelement & Technik dodijelio je ELEGANTu titulu 'Proizvod godine 2020.' u kategoriji 'Prozori'. 

Osim dizajna, profil ELEGANT dobitnik je i nagrade u kategoriji inovacije - German Innovation Award 2020. za modularni sustav iCOR. Zahvaljujući iCOR modularnom konceptu jedan se okvir može kombinirati s različitim izvedbama krila. Time se osigurava potpuna izmjenjivost okvira i krila, što dovodi do neviđenog smanjenja kompleksnosti u proizvodnji i logistici.