Inovativni sustavi prozora i terasa na sajmu BAU 2019

Od 14. do 19. siječnja na sajmu BAU 2019 u Münchenu  Deceuninck je predstavio svoje novitete iz područja profila za prozore i terasa.

Na vodećem svjetskom sajmu za arhitekturu, materijale i sustave poduzeće Deceuninck kao jednu od značajki predstavlja svoj novi prozorski sustav profila Elegante – PVC prozor u aluminijskoj izvedbi.
 
Zahvaljujući uskoj ravnoj izvedbi i novom sustavu letvica ostakljenja ravnih linija PVC prozor odlikuje se stilskim aluminijskim dizajnom. Moderni dekori, opcijske aluminijske obloge i prozorski profili antracit boje upotpunjuju zahtjeve u pogledu dizajna.

Radi povećanja toplinske izolacije i poboljšanja zaštite od buke i protuprovalne zaštite moguće je upotrijebiti izuzetno debela stakla s dubinom ugradnje do 70 mm. Zahvaljujući izuzetnoj Uf-vrijednosti od 0,93 W/m2K i ekološkom materijalu EcoPowerCore u profilima koji se može reciklirati tvrtka Deceuninck nudi ekološki prihvatljivu alternativu aluminijskim prozorima.

Inovativni1.jpgZa ljubitelje dnevnog boravka na otvorenom Deceuninck također nudi brojne novosti: osim sustava Terrace Massive nedavno je i sustav terasa Terrace Massive Pro dobio certifikat kao čvrsti pokrov (Bkrov (t1) u skladu s normom DIN EN 13501-5:2016).

Inovativni2.jpg


Tvrtka Deceuninck pojednostavila je i montažu: za Terrace Massive i Terrace Massive Pro postoji nova smjernica za montažu. Dok je ranije kompletna konstrukcija okvira osiguravala stabilnost, sada su ukinuti poprečni aluminijski noseći profili, potrebno je manje materijala te su vijčani spojevi svedeni na minimum. Tako je za realizaciju terasa potrebno čak 25 % manje vremena te su troškovi materijala smanjeni za čak 20 %.
 
Deceuninck k tomu na sajmu BAU predstavlja još jedan novitet za sustav terasa Terrace+: osim dozvole za drvo i čelik, sada za samonosive balkone postoji i dozvola za aluminijske nosače. S općom građevinsko-nadzornom dozvolom za Njemačku Terrace+ se kao sustav nosivih podnih obloga može upotrebljavati svagdje gdje su potrebni podovi koji prenose opterećenja. Ovaj sustav može izdržati ravnomjerna opterećenja do maksimalno 5 kN/m² te koncentrirana opterećenja do maksimalno 2 kN.