>

Industrijski pregled, svibanj 2021.

U našem mjesečnom pregledu novosti u arhitekturi i dizajnu, slušamo izvršnog direktora Deceuninck Europe, Stijna Vermeulena dok govori o nedavnim inovacijama i razvojnim programima tvrtke, a pogledat ćemo i sve veći interes SAD-a i Kanade za prozore „proizvedeno u Europi“. Također ćemo posjetiti mrežnu Konferenciju o održivim gradovima i provirit ćemo u platformu @WomeninArchitectureBelgium.

 

Stijn Vermeulen (Deceuninck Europe) daje svoje viđenje o nedavnim razvojima i inovacijamaStijn Vermeulen, izvršni direktor za Europu tvrtke Deceuninck je nedavno dao intervju za Bauelemente, jednom od najvažnijih industrijskih magazina u Njemačkoj. Vermeulen se osvrće na svoju prvu, 1,5 godinu, na tom položaju i govori o glavnim izazovima i mogućnostima s kojima se on i tvrtka trenutno suočavaju. Tih 18 mjeseci je bilo uzbudljivo vrijeme za Deceuninck, s uvođenjem tehnologije optičkih vlakana ThermoFibra i ekspanzijom platforme iCor na tržištu Njemačke. „Njemačko tržište nam je jako bitno - na kraju krajeva, to je najveće tržište za prozore u Europi.“ Pročitajte cijeli intervju (na njemačkom) ovdje.


Stijn vermeulen

 

Američka i kanadska tržišta vole „europske prozore“Više nego ikada, „napravljeno u Europi“ je oznaka istinske kvaliteta u inozemstvu. Kako Sjedinjene Države i Kanada postaju sve zainteresiranije za održivost, njihova tražnja za energetskom učinkovitošću u gradnji dostiže vrhunac. Međunarodni zakonik o uštedi energije (IECC), kojeg su usvojile brojne zemlje i lokalne vlade u SAD, kao i Američko Ministarstvo energetike (DoE) osnažuju svoj fokus na tehnologiju energetske učinkovitosti u sustavima prozora. Izolacijsko svojstvo prozora ključni je element ukupne energetske bilance i udobnosti domova. S tim na umu, Američko Ministarstvo energetike (DoE) zahtijeva da se veća pažnja posveti materijalima okvira i upotrebi kvalitetnih distancer lajsni. Za europskog proizvođača koji se nada ulasku i povezivanju s tržištem SAD-a i Kanade, to otvara prozor novih mogućnosti. Pročitajte cijeli članak

ovdje. (na hrvatskom)

  Europese ramen

 

Sve su oči uprte u mrežnu Konferenciju o održivim gradovima 2021.Koliko su zeleni gradovi u Poljskoj? To je bilo jedno od glavnih pitanja na Konferenciji o održivim gradovima u Warshawi (Poljska) 11. svibnja. Tijekom besplatne mrežne konferencije, bili su podijeljeni rezultati drugog izdanja Rangiranja poljskih održivih gradova. Ova studija pobliže je proučila strategije održivosti i inicijative 50 najvećih gradova u Poljskoj. Poljski zamjenici ministara također su predstavili novosti o važnim nacionalnim inicijativama poput „Nacionalne urbane politike 2030.“, programe „Čist zrak“ i „Stop smogu“ i opcije mogućnosti zelenog ulaganja. Glavni cilj ove konferencije, kojoj su prisustvovali predstavnici grada, arhitekti, urbanisti i programeri, bio je promicanje održivog razvoja na svim razinama lokalne uprave u zemlji, kao i davanje uvida u to gdje se poljski gradovi nalaze na njihovom put ka održivom razvoju. Pročitajte o konferenciji ovdje ili posjetite zvanično web mjesto kako biste se registrirali i saznali više od pojedinostima programa.  

Sustainable cities

 

Belgija odaje počast ženama u arhitekturiBelgijske arhitektonske organizacije udružile su snage kako bi stvorile platformu koja ženama u arhitekturi daje sasvim zasluženo mjesto u centru pažnje: @WomeninArchitectureBelgium. Svakog tjedna nadahnuta arhitektica preuzima stvar u svoje ruke i objavljuje sadržaj o sebi i svom životu arhitektice. Pratitelji dobivaju uvid u njezin ured, rad i njene glavne profesionalne inspiracije. Ovaj projekt je pokrenut u ožujku i trajat će ukupno 52 tjedna. Ova je ideja potekla od arhitektice Tine Broos (KRAS Architecten) nakon što je bila pozvana u sličan projekt u UK. Pročitajte više ovdje i pratite projekt na Instagramu ovdje.  

Vrouwen in architectuur