>

INDUSTRIJSKI PREGLED, SRPANJ 2021.

U ovom izdanju našeg mjesečnog pregleda novosti ćemo pogledati u projekt „Srce Europe“ u Dubaiju, u kojem Marbella Hotel, inspiriran Španjolskom, počinje dobivati svoj oblik. Također pobliže promatramo prošireni talijanski bonus za renoviranje, pozitivne prognoze prihoda za nizozemski građevinski sektor, ulogu prirodnog zadržavanja vode u novim logističkim nekretninama i poziv na optimizam za obnovu u Belgiji.

   

Prošireni Superbonus renoviranja u Italij


Talijanski parlament odlučio je proširiti sustav Superbonusa 110% koji stimulira radove na renoviranju zbog energetske učinkovitosti. Plan, koji je pokrenut 2020., omogućuje vlasnicima domova da financiraju 110% radova renoviranja zbog energetske učinkovitosti putem odbitaka od poreza. Talijanski parlament je sada proširio plan na etažne stanove i javno stanovanje (IACP). Promoviranjem renoviranja, Italija se nada pokretanju ekonomije nakon pandemije, istovremeno poduzimajući aktivnosti za borbu protiv klimatskih promjena. Ova najava izazvala je uzdah olakšanja za etažne stanove, poduzeća, građevinske radnike i dizajnere koji su se već prijavili na originalni Superbonus. Pročitajte cijelu priču ovdje.
110%

Češki graditelji fokusiraju se na zadržavanje kišnicKlimatske promjene uzrokuju sve više razdoblja ekstremnih sušta i, s druge strane, potiču izuzetno jake kiše koje donose poplave. Rezultat toga je da graditelji koji rade na održivosti, zadržavanje vode postavljaju kao apsoluti prioritet.
 
„U današnjem svijetu, ljudi su prisiljeni čuvati vodu u svakom pogledu i situacijama. To se također odnosi na logistiku i industrijske nekretnine“, kaže Lucie Řezníčková, članica industrijskog odjela tvrtke Colliers za savjetovanje o nekretninama. Graditelji su danas potpuno svjesni njihove odgovornosti za zadržavanje kišnice što je više moguće, uz istodobno minimiziranje potrošnje vode za piće. Češki magazin Logistika pruža detaljniji uvid u ovaj zanimljivi razvoj. Pročitajte cijelu priču ovdje.

regenopvang

 

Nizozemski građevinski sektor oživljava


Nakon turbulentne 2020. godine, nizozemske građevinske tvrtke polako pojačavaju svoje nade. Nadzorni lanac graditeljstva nizozemskog Instituta za ekonomičnu gradnju (EIB) je u proljeće 2021. otkrio da više od jedne trećine građevinskih tvrtke u Nizozemskoj očekuje porast dobiti u 2021. Sve pojedinačne veze u lancu graditeljstva pozitivne su i poboljšane u usporedbi s prethodnim mjerenjem. Gotovo pet od deset tvrtki trenutno očekuje porast broja radne snage. Pročitajte više ovdje. 

„Nema potrebe odgađati renoviranje“


Nije dobra ideja odgađati renoviranje, kaže Jean-Pierre Waeytens, generalni direktor Odjela za graditeljstvo Belgije. Belgijski građevinski barometar pokazuje pozitivne znakove, jer su knjige narudžbi lokalnih građevinskih tvrtki trenutačno poprilično popunjene. Na žalost, ugovarači, tvrtke koje obavljaju renoviranje i gradnju suočene su s rastom cijena i nestašicom materijala.
 
„Nitko ne može predvidjeti koliko će problem potrajati i kako će se razvijati cijene“, kaže Waeytens. „Ali postoje različite mjere pomoći koje renoviranje zbog energetske učinkovitosti čine vrlo zanimljivima, čak i uz trenutačno više cijene.“ Pročitajte cijeli intervju ovdje.


  renovaties

 

Pojava španjolskog Costasa u Dubaiju


Jeste li znali da se Srce Europe nalazi u Dubaiju? To je naziv ambicioznog turističkog projekta smještenog na šest malih otoka duž obale Dubaija. Kada se završi, Srce Europe će nuditi mnoštvo različiti europskih kulturnih iskustava, uključujući zabavu, blagovaonice, kafiće i trgovine. Kao dio mega projekta od 5 milijuna američkih dolara, resort sa temom Španjolske nazvan Marbella Hotel bit će dovršen za vrijeme Dubai Expo 2020. Kao rezultat pandemije Covid, izlaganje je odgođeno i održat će se od 1. listopada 2021. do 31. ožujka 2022. 
 
Marbella Hotel će imati 191 sobu i hotelske apartmane, uključujući 48 cuevas ili „špilje“ i tri super luksuzna apartmana ribarska kuća. Iako će gledati na Perzijski zaljev umjesto na Mediteran, ovaj luksuzni hotel će težiti stvaranju autentičnog okusa Španjolske. Pročitajte više ovdje.

Spanish hotel