>

Biciklistički tim Alpecin-Deceuninck uskoro na Tour de Franceu

Deceuninck ponovno postaje sponzor imena. 

Belgijski UCI Pro Team Alpecin-Fenix starta kao Alpecin-Deceuninck od 1. srpnja 2022. godine. Deceuninck, sponzor tima od početka ove godine, ovime potvrđuje svoje namjere da se popne na sljedeću razinu kao sponzor imena. Ovo je jasan korak za Deceuninck, kako iz sportske perspektive tako i iz perspektive vlastitih kupaca.

Biciklizam_Sponsorship-reveal-Deceuninck-x-Alpecin-Fenix-cycling-team-(1200px).jpg

Deceuninck će uz Alpecin postati sponzor imena belgijskoj biciklističkoj formaciji, obvezujući se do kraja 2025. godine. Deceuninck će ostati sponzor imena najmanje tri godine. Ugovori s Alpecinom i Canyonom također traju do kraja 2025. godine. Tako tim postaje spreman za sljedeći korak: WorldTour licenciju za razdoblje od 2023. do 2025. godine. 

Bruno Humblet, glavni izvršni direktor poduzeća Deceuninck: „Deceuninck se pridružio mladom, dinamičnom i ambicioznom timu početkom 2022. godine. Sada je idealno vrijeme za preuzimanje uloge sponzora imena, a isti korak će uslijediti sa ženskim timom od 2023. godine.

Tijekom proljeća uspjeli smo pobijediti na nekoliko utrka – s utrkom Tour of Flanders kao apsolutnim vrhuncem. Vrlo svjesno donosimo odluku da postanemo sponzor imena kako bismo pružili podršku svojim kupcima diljem svijeta i dodatno razvili naš brend Deceuninck. Suočavamo se s velikim izazovima u našem sektoru te našim kupcima želimo ponuditi dodatnu podršku gdje god je to moguće. Stoga je svjetski publicitet kroz naše sponzorstvo biciklizma zasigurno primjer toga.”

Philip Roodhooft, generalni direktor tima Alpecin-Fenix: „Danas je sjajan dan za tim. Naš horizont sada seže do 2025. godine. Budžet raste i to je nužno jer je za uspjeh potreban novac, a da biste zadržali ono što imate, potrebno je još više novca. Zadovoljstvo je vidjeti da ovaj korak činimo s istim partnerima, iako u različitim ulogama.”

Novi dresovi tima Alpecin-Deceuninck prvi će se put pojaviti u javnosti na Tour de Franceu. Od tada pa nadalje novi dres će nositi timovi muškog elitnog biciklizma, ciklokrosa, brdskog biciklizma i gravel biciklizma, izuzev ženskog tima do 2023. godine.