>

Industrijski pregled, studeni 2021.

Neke od priča koje su nam zapale za oko ovoga mjeseca uključuju napore u lancu opskrbe u belgijskom sektoru stolarije, nove virtualne slušalice za stvarnost za provjeru na lokacijama, Volvo testira električne tegljače u švicarskom rudniku vapnenca i rast prve vertikalne šume u svijetu, u centru Milana.
 
 
Stolari su sputani nedostatkom radne snage i prekidima u lancu opskrbe
 
Ovo su vrlo užurbana i ispunjena vremena za stolare i dizajnere interijera u Flandriji. Imaju dosta posla na stolu, čak i više nego prije korona krize. Ali nisu sve vijesti dobre. Nedavna studija sektorska koju je provela Bouwunie, flamanska sindikalna organizacija za mala i srednja poduzeća u građevinskom sektoru, otkrila je da frustracije među stolarima rastu.
 
Razlog za razočaranje stolara je dvojak: postoji problematičan nedostatak radne snage koja bi im pomogla u obavljanju posla, a problemi u lancu opskrbe uzrokuju ograničene zalihe, dulje vrijeme isporuke, povećanje cijena i kašnjenja. Pročitajte cijelu priču.

GettyImages-121725306-min.jpg

Virtualne provjere na lokaciji sad su lake zbog pomoći slušalica za stvarnost
 
Sigurnost na građevinskim lokacijama, zdravlje i sigurnost nikada nisu bili toliko važni. Ali istodobno, ograničenja putovanja zbog kovida, provjere na lokacijama su učinile iznimno izazovnima. Suradnja između stručnjaka za geotehnički inženjering, Soletanche Bachyija, i platforma za proširenu realnost SimplyVideo ovdje su da ponude rješenje: Slušalice RealWear Assisted Reality.
 
Slušalice će olakšati inspektorima posjetu lokacijama - ne u stvarnom životu nego u realističnom virtualnom okruženju. Svaki uređaj ima mikrofon, zaslon i zvučnike za rad bez ikakvog korištenja ruku. Saznajte više ovdje.

GettyImages-939232452-min.jpg

Volvo testira autonomne električne tegljače u švicarskom rudniku vapnenca
 
Električna vozila i rudnicima kamenja? Švedsko-švicarsko partnerstvo traži način da se to dogodi. Volvo Autonomous Solutions i dobavljač građevinskih materijala Holcim Switzerland udružili su se kako bi testirali i razvili autonomne električne tegljače. Kamenolom vapnenca Holcim u Siggenthalu u Švicarskoj odabran je za testiranje akumulatorskih električnih tegljača koji su tiši, održiviji i sigurniji od konvencionalnih tegljača.
 
 „Ovaj projekt prezentira održivo rješenje transporta koji je komercijalno održivo i kombinira tehnološke promjene povezivanja, automatizacije i elektrifikacije“, rekao je generalni direktor Volvo Autonomous Solutions, Nils Jaeger. Njegov švicarski koleta, Simon Kronenberg, isto je tako oduševljen ovim projektom, navodeći da on predstavlja sljedeći korak ka dostizanju ciljeva održivosti Holcima. Pročitajte cijelu priču ovdje.

GettyImages-1279815741-min.jpg

Prva vertikalna šuma u svijetu raste i Milanu
 
Bosco Verticale naziv je dvije iznimne stambene kule u srcu milanskog okruga Porta Nuova. Kule su dom za više od 21 000 stabala, žbunova i biljaka, čineći ih prvom vertikalnom šumom u svijetu. Ova stabla, prema procjenama, godišnje prerade 20 000 kilograma ugljika i stvaraju prirodnu barikadu od zagađenja bukom zbog gustog prometa ispod. Dvije kule su u cijelosti samodovoljne: solarni paneli pružaju obnovljivu energiju, a filtrirane otpadne vode koriste se za održavanje biljnog svijeta. Na pitanje što ga je inspiriralo za ovaj projekt, arhitekt Stefano Boeri odlazi na put sjećanja i poziva se na talijanski roman koji je pročitao kad je bio dijete. To je priča o dječaku koji napušta svoju obitelj kako bi otišao živjeti u šumi. Desetljećima kasnije, Boeri je tu priču pretvorio u stvarnost. Pročitajte cijelu priču ovdje.

GettyImages-1143341653-min.jpg